Naše nejbližší akce

Tábor hudby a divadla na tvrzi

divadlo + 2 kapely + ohňovka (18.5.2024 17:00)

Přijďte na tvrz pobejt! nač se můžeme těšit: - na divadelní vystoupení spolku z Tachova Komedyjanti https://www.komedyjanti.cz/ - naplno to rozjede kapela PUDETO, která nám předvede jak se hraje v Tachově https://pudeto-tachov.webnode.cz/ - fire show Patrik - vystoupení nadějného performera, kterého jste ještě na tvrzi neviděli - na tvrz se po několika letech vrací pravý Keltský rock v podání kapely Dick O´Brass https://dickobrass.cz/ V krčmě Vás točeným Bernardem a kýtou potěší spolek Vlčí doupě - výdělek bude věnován na pejsky. Víno, Prosecco a a Aperol přijede rozlévat kolínská Vinárna Pod lípou. Akce je bezkelímová/bezplastová, přinést si můžete vlastní půllitr nebo můžete využít vratných kelímků, které pro Vás budou připraveny. více

Nebovidská náves

AKTUALITKA:

V ANKETĚ TPCA, V SILNÉ  KONKURENCI ÚŽASNÝCH PROJEKTŮ,  JSME USPĚLI, DOSTALI JSME INFORMACI Z TPCA, ŽE NÁŠ PROJEKT BUDE PODPOŘEN V PLNÉ VÝŠI. DRUHÁ FÁZE PROJEKTU NEBOVIDSKÉ NÁVSI BUDE REALIZOVÁNA V LETOŠNÍM ROCE  - V PLÁNU JE DOKONČIT DLAŽBU POD PERGOLOU, NASVÍTIT TVRZ A NA NÁVES UMÍSTIT JEDEN ČI DVA Z PRVKŮ, KTERÉ VZEŠLY ZE SPOLEČNÝCH SETKÁNÍ LIDÍ Z OBCE PRÁVĚ NAD TÍMTO PROJEKTEM. DĚKUJEME VŠEM, KTEŘÍ NÁS PODPOŘILI A V NEPOSLEDNÍ ŘADĚ TPCA ZA VLOŽENOU DŮVĚRU A MOŽNOST REALIZOVAT NÁŠ PROJEKT,

 

Nebovidská náves stvrzuje společné úsilí desítek dobrovolníků a nadšenců, kteří překonali sami sebe.

Video pro všechny kdo pomáhali, byť jen kladným přístupem a otevřenou myslí k této změně v obci:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NOVINKY Z TVRZE - NA TVRZI SE NESPÍ!

Občanské sdružení Nebovidská tvrz se stalo úspěšným žadatelem grantu Nadace VIA SouSedíme si s projektem "Návrat starých řemesel na Nebovidskou tvrz"v roce 2015 budeme na tvrzi budovat řemeslné dílny - kovárnu, svíčkárnu a lékárnu. Projekt je realizován za účasti veřejnosti, vítán je každý z Vás, kdo má chuť se na vzniku dílen podílet, zapojit se můžete ve fázi plánování, realizace, nápadem nebo nám přidat vybavení do dílen, na které Vám na půdě léta sedá prach. Napište nám na nebovidskatvrz@centrum.cz.

 

Podporu na drobné opravy stavebního charakteru jsme získali ze zaměstnaneckého grantu Severní energetické a.s., z poskytnutých prostředků opravíme klenbu okna v kovárně a vnější zeď nadedveřmi do kovárny, v plánu je i dokončení římsy. Více informací o získaných dotacích naleznete v sekci "Projekty".

 

V těchto dnech v součinnosti s obcí Nebovidy podáváme další žádost o dotaci na   3. fázi oprav obytné  budovy Nebovidské tvrze z Havarijního fondu Ministerstva kultury . V tomto roce bychom rádi dostali celou tvrz pod sřechu, vše ale záleží na poskytnutí dotace a její výši. - Dotace z letošního HF bude poskkytnuta ve výši 200.000 Kč + 40.000 Kč spoluúčast obce. Za tuto částku obytnou budovu bohužel pod střechu nedostaneme, ale zase popojdeme o krůček k tomuto cíli ... štěstí zkusíme ještě s žádostí na Středočeském kraji.